PROF.DR BÖYÜKATA KÖYLERDE SÖYLEŞİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

PROF.DR BÖYÜKATA KÖYLERDE SÖYLEŞİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Sarıkaya–Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü’nün daveti üzerine, 13 Ocak 2020 Pazartesi günü okulun öğrencileri, öğretmenleri ve halkla bir araya geldi. Toplantıya köy dışından öğretmen, yönetici ve sivil toplum kuruluşlarından da katılım oldu.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Kadıgüllü’den ODTܒye Nasıl Gidilir?” başlığı altında seminer verdi. Söyleşi ve sohbet havasında geçen toplantıda katılımcıların sorularına da cevaplar verildi ve geniş yelpazede bir konuşma yapıldı. Öğrencilere ileride ne olmak istedikleri sorularak, farklı meslekler ve kariyer yolculuğunun aşamaları hakkında bilgiler verildi. Örneklerle başarılı olmanın temel basamakları ve gereklilikleri ifade edildi. Başarıya ulaşmış pek çok insan olduğunu hatırlatarak biyografi okumalarını da tavsiye etti. Kendi hayatından da örnekler verdi.
Velilere yönelik konuşmasında Prof. Dr. Mustafa Böyükata, yetişkinlerin kendi yanlışlarından kurtulmaları ve çocuklara kendilerinde var olan olumsuzlukları aktarmamalarını konusunda inceliklere vurgu yaptı. Her çocuğun eğitim öğretiminden her bir birey ve bütün toplum aslında mesuldür diyerek, onların çok küçük yaşlarda mizaçlarına, eğilim ve yeteneklerine göre doğru eğitim verilerek, karakter ve kişilik gelişimine destek vermek gerektiğini ifade etti.
Köy okullarının avantajlarından bahseden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Köy Koleji” fikrini de öğretmen ve konuklarla paylaştı. Öğrenci odaklı olmanın önemine vurgu yaparak, bilgi kaynaklarına ulaşmak günümüzde çok kolaylaştı diyen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğretmenlerimizin köy okullarında çok daha nitelikli eğitim verebilme fırsatları olduğunu belirtti. Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Murat Şahin de iştirak etti.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Yozgat Eczacı Odası’nın katkıları ile temin edilen kitapları da okul müdürüne teslim etti. Yozgat Eczacı Odası başkanı Ecz. Furkan Kaya’yı temsilen Oda Saymanı Ecz. Şakir Açıkgöz ile Ecz. Mehmet Ali Çakır’da toplantıya katıldılar. Eczacılar Odası yayınlarından olan ve ilkokul çocuklarına yönelik hazırlanmış olan kitapçıklardan dağıttılar.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, köy okullarına gidip oralarda söyleşiler yapmayı devam ettirmeye çalışacağını ifade ederek, “Çok temel düzeyde bilgilendirmelere halen yoğun biçimde ihtiyaç var. Öğrenciler ve halkımız üniversite kavramı ile tanışıyorlar. Öğrencilerimiz iyi bir lisede okumanın önemini kavrıyorlar. Derslere daha yoğun çalışmaları gerektiğini hissediyorlar. Kitap okumanın ve öz bakımın değerini fark ediyorlar diyerek, bütün öğrencilere yetecek kadar kitap teminine destek verip, etkinliğe katkı veren Yozgat Eczacı Odası başkanı Ecz. Furkan Kaya’ya gıyabında, toplantıya katılan temsilcilerine ve onların şahsında bütün ekibine teşekkür etti.
14.02.2020
14/01/2020 19:27
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ