PROF.BÖYÜKATADAN İLKOKUL ÖĞRENCİLERİYLE BİLİM SÖYLEŞİLERİ

PROF.BÖYÜKATADAN İLKOKUL ÖĞRENCİLERİYLE BİLİM SÖYLEŞİLERİ

Her düzeyde öğrencilere hitap etmeye çalışan, köy ve kasaba okulları başta olmak üzere mahalle okullarında eğitim gören çocuklara zaman ayırmayı özellikle tercih eden Yozgat Bozok Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata Erdoğan M. Akdağ İlkokulu’nda çocuklarla buluştu.
Yozgat – Erdoğan M. Akdağ İlkokulu Müdürü Mustafa Özyürek’in daveti üzerine Prof. Dr. Mustafa Böyükata, 24 Haziran 2021 Perşembe günü “Bilim Söyleşileri” etkinliği düzenledi.
Okulda eğitim gören 4’üncü sınıf öğrencilerinden oluşan grupla, 2’inci ve 3’üncü sınıfta eğitim gören öğrencilerden oluşan grupla ayrı ayrı bir araya gelerek, “Bilim ve Merak” konulu sohbet açan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, çocuklara bilimin doğuşunda insanın merakının nasıl rol oynadığını anlatmaya çalıştı. Çocukların hayallerinden ve meraklarından doğan pek çok yeni işleri ilerde ortaya koyabileceklerine dair yer yer onlara sorular sorarak tartışma açması, buluşmaları hareketlendirdi. Çocukların canlı bir atmosfere çekildiği söyleşilerden memnun kaldıkları gözlendi.
Öğrencilerde erken yaşlarda bilim okuryazarlığı temelini oluşturmak gerektiğini her fırsatta ifade eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata etkinliklere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bu tür seminer ve söyleşiler devamlı olması gerekir. Her ilde üniversite var. Okullar için üniversitelerdeki birikimi şehirde yürütülen eğitim faaliyetlerine güç katacak biçimde yansıtmanın yollarını bulmamız gerekir” dedi.

25/06/2021 04:16
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ