ÖĞRETİM ELEMANLARINI GENİŞ KAPSAMLI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ÖĞRETİM ELEMANLARINI GENİŞ KAPSAMLI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Üniversite 2021-2022 Yılı Eğitim-Öğretim döneminde uygulanacak olan önlisans, lisans eğitim-öğretimi ve sınav yönetmeliği ile akademik danışmanlık konularında öğretim elemanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde iki gün ve iki farklı oturumda gerçekleştirilen ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın başkanlık yaptığı bilgilendirme toplantısında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney ve Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen de hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ değişen, gelişen ve kendisini her anlamda yenileyen Yozgat Bozok Üniversitesi’nin eğitim öğretimde eksik ve hantal görülen yönetmelik ve yönergelerde dâhil olmak üzere dönüşüm sağlayarak her alanda kendini daha görünür kılmak istediğine vurgu yaptı.

Rektör konuşmasında: “2021-2022 Yılı Eğitim-Öğretim döneminde uygulanacak olan önlisans, lisans eğitim-öğretim yönetmeliğinin tepeden tırnağa değişmesi, bu değişim ve dönüşümün sizlere aktarılması, beraberce müzakere edilip içselleştirilmesi noktasında böyle bir bilgilendirme toplantısının yüz yüze ve istişare ederek yapılmasının önemli olacağını düşündük. Bu değişim ve dönüşüm, akademiada ulusal ve uluslararası düzeyde üniversitemizin marka üniversite olma süreçlerini de daha hızlı yönetmemizi sağlayacaktır”  dedi.

Üzerinde titizlikle çalışılan yönetmeliğin tamamen öğrenci ve akademisyen odaklı olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Bologna süreçlerini doğru yönetmek adına yapacağımız bu değişim ve dönüşümle birlikte öğrenci diplomalarının uluslararası arenada kabul göreceğini kaydetti. Yükseköğretimin sürekli ilerleyen ve gelişmeyi öngören bir kurum olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Karadağ: “Sürekli değişim ve gelişim yükseköğretimin temellinde yer almaktadır. Bu açıdan da işin mutfağında olan bizler çalışmalarımızı yaparak eksiklikleri, aksak yönleri,  varsa yanlışları düzeltmek için gerekli tespitlerde bulunduk. Bu çerçevede sorumlu Rektör Yardımcısı arkadaşlarımız kendi alanlarında çok yoğun mesailer kat ederek bu açıklarımızı görüp ivedi bir şekilde düzeltilmesi noktasında önemli çalışmalar yürüttüler. Kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akademik teşvik konusunda son bir yıl verilerini akademik personelimizle paylaşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Akademia esasında sürekli çalışmayı, sürekli ilerlemeyi öngören  bir alandır. Yozgat Bozok Üniversitesi çatısı altındaki her öğretim elemanımızın donanım ve nitelikleri akademiaya yansıması gerekiyor. Bu potansiyel zaten sizlerde mevcut. Gerek öğrenci yetiştirmek konusunda gerekse de bilimsel anlamda sizlerin akademiaya daha fazla katkı sağlamanızı istiyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, 2021-2022 Yılı Eğitim-Öğretim döneminde uygulanacak olan önlisans, lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği ile akademik danışmanlık konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Yeni eğitim öğretim yönetmeliğini 20 üniversitenin eğitim öğretim yönetmeliklerini inceleyerek hazırladıklarını belirten Prof. Dr. Yücel Güney, eğitim-öğretim komisyonu ile yönetmelik ve yönergeye son şeklini verdiklerini dile getirdi.

Müfredatların intibaklanmaması, öğrenci bilgi sisteminin yetersiz kalması, AKTS ‘ye dayalı hüküm ve hesaplamalardaki sorunlar gibi konular temelinde bu değişim ve dönüşümü öngördüklerini belirten Prof. Dr. Yücel Güney, hazırlanan taslak yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin öğrenci ve akademisyen nezdinde faydalı olacağının altını çizdi.

24/02/2021 21:41
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ