MEM’DEN ÖĞRETMENLERE DEMOKRASİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ EĞİTİMİ

MEM’DEN ÖĞRETMENLERE DEMOKRASİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığının  Avrupa Konseyi ile ortaklaşa yürütttüğü "Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi" Projesi kapsamında Türkiyenin aralarında Yozgatın da bulunduğu 10 il’de ve 110 okulda gerçekleştirdiği eğitim  çalışmaları tamamlandı.  Yozgatta ise proje kapsamında   11 okulda 320  öğretmene Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Demokrasinin güçlendirilmesi eğitimi verildi.  

Geçen hafta Yozgatta guruplara ayrılan 320 öğretmen  Yozgat Merkez Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Uygulama Oteli  ile  Sorgun Safa Otelinde Demokrasinin güçlendirilmesi konusunda eğitildi. Kadışehri, Çayıralan, Sarıkaya, Sorgun ve Merkezde görevli  11 okul öğretmeninin eğitildiği toplantılar Avrupa Komisyonu temsilcisi tarafından gözlemlendi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Yozgat Milli Eğitim Müdürü  Yusuf Yazıcı , özetle şunları söyledi :

“Yozgatta da gerçekleştirdiğimiz  proje ile temel eğitim kurumları için insan hakları, demokrasi ve temel evrensel değerlere dayalı eğitim materyallerinin  geliştirilmesi, öğretmenlere ve eğitim uygulayıcılarına demokratik kültür yetkinliklerinin kazandırılması, okul topluluklarının ve genel olarak toplumun demokratik okul kültürüne ilişkin farkındalık ve anlayışlarının geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu faaliyet eğitimcilerimizde demokrasi kültürünün daha da gelişmesi açısından çok büyük bir amaca hizmet etmiştir. Bu değerli etkinliğe katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

29/09/2021 01:04
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ