LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜNÜN YENİ MÜDÜRÜ PROF.BUDAK OLDU

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜNÜN YENİ MÜDÜRÜ PROF.BUDAK OLDU

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla 5 Şubat 2021 tarih ve 5318 sayılı kararla yürürlüğe girerek Üniversite bünyesinde kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü müdürlüğü görevine Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Budak atandı.

Üniversite Senato Toplantı Salonu'nda Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney ve Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen’in katılımıyla gerçekleştirilen tören öncesinde kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ; Akademiada lisansüstü eğitimi önemsediklerine dile getirerek şunları söyledi: “Lisansüstü eğitimde daha güçlü olabilmek ve var olan potansiyeli daha güçlü şekilde ortaya koyabilmek adına Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri enstitülerini tek çatı altında birleştirerek Lisansüstü Eğitim Enstitüsü adı altında topladık. Enstitü faaliyetlerinin tek merkezden yürütülmüş olmasının avantajlarını ileriki süreçlerde göreceğiz.”

Kapatılan enstitülerin bünyesinde yer alan anabilim dalları ile bu anabilim dallarına kayıtlı olan lisansüstü öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde devam edeceklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Karadağ, “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün kuruluşunun Üniversitemize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ kapatılan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yunus  Özger, Fen  Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Saçmacı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yalçın Aral’a müdürlükleri sürecince gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı plaket takdiminde bulundu. Rektör, yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. Ümit Budak’a da yeni görevinde başarılar diledi.

15/02/2021 20:37
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ