İŞ KUR İLE M.E.M  ARASINDA  MESLEK SEÇİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

İŞ KUR İLE M.E.M ARASINDA MESLEK SEÇİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü  ile  Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri birimi işbirliği toplantısında biraraya geldi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan  Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız,Yozgattaki tüm  okullara İl Müdürlüğümüzde görevli İş ve Meslek Danışmanlarımızca ziyaretlerde bulunulması ve meslek seçme aşamasında olan öğrencilere danışmanlık hizmetleri verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.Yıldız, ayrıca okullarda 8. Sınıf öğrencilerine meslek seçiminin önemi hakkında ve 12. Sınıf öğrencilerine  de İşarama becerileri konulu sunumlar yapıldığını, 2022 yılı Ocak- Eylül dönemi içerisinde 62 farklı grupta 1776 öğrencinin bilgilendirildiğini sözlerini ekledi.

 İl Müdürü Taner Yıldız, açıklamasında daha sonra toplantıda Yozgat İŞKUR’da bulunan Meslek Bilgi Merkezlerine öğrencilerin planlı bir şekilde getirilerek meslekleri tanımasının ve Mesleki Yönelim Bataryası testinin yapılmasının planlandığını da açıkladı.

30/10/2022 04:34
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ