‘İKAF-2020 ‘BÖLGESEL FUARI İÇİN HAZIRLIK TOPLANTISI

‘İKAF-2020 ‘BÖLGESEL FUARI İÇİN HAZIRLIK TOPLANTISI

Geçtiğimiz yıl KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan ve bu yıl T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde ve Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenecek olan Bölgesel Kariyer fuarı 13-14 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bu maksatla 09.03.2020 tarihinde Kayseri’de “İKAF’20” (İç Anadolu Kariyer Fuarı) ön hazırlık toplantısı yapıldı. Bu yıl Yozgat Bozok Üniversitemizin de paydaşları arasında yer aldığı; Abdullah Gül, Aksaray, Amasya, Hitit, Kapadokya, KTO Karatay, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir Ahi Evran, Nevşehir Hacıbektaş, Ömer Halisdemir, Nuh Naci Yazgan, Sivas Bilim ve Teknoloji, Sivas Cumhuriyet ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitelerinin de katıldığı, fuar hazırlık toplantısına Üniversitemiz adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın ve Öğr. Gör. M. Fatih Kanoğlu katıldı.

“Gençlerimize kendi işlerini kurmaları, müteşebbis ruhlarını harekete geçirmeleri noktasında yardımcı olmamız gerekiyor.”

Üniversitemiz adına programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversite öğrencileri için kariyer planlamasının çok önemli olduğunu, ideallerinin peşinde koşan nesiller yetiştirme noktasında üniversitelerimize çok büyük görevler düştüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün üniversitelerimizde okuyan gençlerimizi, tutkuları, hedefleri peşinde koşan nesiller olarak yetiştirmek istiyorsak, geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak gençlerimizi de tutkularının peşinde koşan nesiller olarak yetiştirmek zorundayız. Dolasıyla gençlerimizin hayatında marka değeri taşıyan işlerin olması önem arzediyor. Gençlerimizin kendi işlerini kurmaları, müteşebbis ruhlarını harekete geçirmeleri noktasında yardımcı olmamız gerekiyor.” Rektör Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi olarak gerek üniversite, gerek öğrenci kulüpleri ile yapılan Kariyer Günleri’nde öğrencileri geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını, bu anlamda yapılacak olan fuarın da üniversiteleri için çok anlamlı olduğunu ifade ederek konuşmasını tamamladı.

13-14 Nisan 2020 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde ve Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde 16 Üniversite’nin paydaşlığı ile düzenlenecek olan fuarda çok sayıda kamu kurumu, firma ve işveren ile gençlerin buluşturulması hedeflenmektedir.    

11/03/2020 16:46
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ