HAYIRSEVER ŞAHİN’DEN ÜNİVERSİTEYE YENİ BİR EĞİTİM YATIRIMI DAHA

HAYIRSEVER ŞAHİN’DEN ÜNİVERSİTEYE YENİ BİR EĞİTİM YATIRIMI DAHA

Hayırsever iş insanı Bilal Şahin tarafından Bozok Üniversitesi   Bilal Şahin Batı Kampüsünde inşa edilecek Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Toplam 2 bin metre kare alan üzerine iki katlı ve iki ayrı bloktan oluşan binada 10 adet 18 kişilik sınıf, 50 kişilik amfi sınıf, 50 kişilik bilgisayar odası, 5 okutman, 1 öğretmen, 1 müdür,  2 müdür yardımcısı, 1 memur odası ve 70 metrekare kafeterya bulunuyor. Temeli atılan Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi binası en geç bu yıl  sonunda  tamamlanarak hizmete açılacak.

Törende bir konuşma yapan  Hayırsever İş insanı Bilal Şahin  vatanını ve bayrağını seven her iş insanının bölgesini ve ülkesini kalkındırma mecburiyeti olduğunu belirtip Yozgatlı iş insanlarına seslenerek Yozgat Bozok Üniversitesi’ne destek çağrısında bulundu.Törende Bilal Şahin’in iş insanı olan oğulları Şevket ve Osman Nuri Şahin ile Yozgat Kraft Torba fabrikası genel müdürü Recep Şakı da hazır bulundu.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İdare Mahkemesi Başkanı Murat Ayrancı, B.Ü Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı, B.Ü Rektör Yardımcıları,bazı fakültelerin dekanları ,yüksekokul müdürleri , daire müdürleri, siyasi, parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri,öğretim elemanları ve uluslararası öğrencilerin katıldığı törende Somalili bir öğrenci de konuşarak TÖMER binası hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra kürsüye gelen Bozok Üniversitesi  TÖMER öğrencisi Somalili Seyid Ali Mehmet Ali: “Bugün özel bir gün. Bugün yabancı öğrencilerin daha iyi eğitim almaları için yeni TÖMER binasının temeli atılıyor. Bu binanın yapımı, Türklerin bizi ne kadar çok sevdiğinin ve ne kadar önemsediğinin göstergesidir. Bu anlamda şükranlarımızı iletiyoruz. Bu binayı yaptıran hayırsever iş insanı Bilal Şahin Bey’e tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’ni tüm coğrafyaya hitap eden uluslararası bir üniversite hüviyete kavuşturmayı hedeflediklerini iddia ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof.Dr. Ahmet Karadağ,yeni bir fiziki mekâna kavuşmasıyla ilgili yaşadığı heyecanı dile getirdikten sonra “Yozgat Bozok Üniversitesi kurulduğu yıldan bu tarafa gerek devletimizin imkânlarıyla gerekse de hayırsever işadamlarımızın maddi ve manevi destek ve katkılarıyla 15 yılını doldurmasına rağmen çok büyük donanımları, fiziki altyapısıyla güçlü bir üniversite haline gelmiştir.”dedi. Yozgatta göreve atandığından bu yana Bozok Üniversitesi’ni marka ve model bir üniversite haline getireceği iddiasını bir kez daha tekrarlayan Rektör Karadağ  bu konuda  “Fakatlara ve amalara sığınmadan, sürekli ve yılmadan çalışarak çizmiş olduğumuz yol haritasıyla hedeflerimiz ve hayallerimizi kararlılıkla ve inançla başarıya ulaştırıyoruz.Üniversitemizde bugüne kadar  binalarımızı yükselten, ilk temellerin atılmasına vesile olan iş insanı Erdoğan Akdağ’a, Üniversitemizin gelişim süreçlerinde yardım ve desteklerini esirgemeyen ve son kez TÖMER  binasının yapımından dolayı  iş insanı Bilal Şahin’e, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Törende Rektörden sonra kürsüye davet edilen hayırsever İş insanı Bilal Şahin konuşmasında  vatanını ve bayrağını seven her iş insanının bölgesini ve ülkesini kalkındırma mecburiyeti olduğunu ifade ederek kültür elçileri olan uluslararası öğrencilerimize faydalı olacak TÖMER binasının temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektörün teşvikleriyle üniversitemize uluslararası öğrencilerimizin kullanımına sunmak üzere TÖMER binasının yapımına karar verdiğini  belirten Şahin, atlarıyla tüm kıtayı fetheden  atalarımızın emaneti olan kültür elçilerimizin modern ve ferah ortamda eğitimlerini sürdürmelerini amaçladıklarını vurguladı.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Bozok Üniversitemizin hamiliğini yapan ve sayısız eserler bırakan son yirmi yılını varını yoğunu Yozgat’a harcayan Bilal Şahin’e böyle anlamlı bir hizmeti hayata geçirdiği için müteşekkir olduklarını söyledi. Başkan Köse, üniversitemizde yapılacak tüm hizmetlerde Yozgat Belediyesi olarak destekçi olacaklarını sözlerine ekledi.Konuşmasında Rektör Karadağ gibi,

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin marka üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden  Yozgat Valisi Ziya Polat, en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek önemli bir binayı inşa ederek Yozgata  kazandıran Hayırsever İş insanı Bilal Şahin’e yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden‘in duasının ardından kurban kesilerek Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi binasının temeli atıldı.

02/06/2021 21:15
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ