ER ve ŞENÖZ’DEN MYO ÖĞRENCİLERİNE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİMİ

ER ve ŞENÖZ’DEN MYO ÖĞRENCİLERİNE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİMİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü meslek elemanları Sosyolog Merve ER ile Psikolojik Danışman Kübra ŞENÖZ tarafından ‘Evlilik Öncesi Eğitim’ programında meslek yüksekokulu öğrencileri bilgilendirildi. 

Kübra ŞENÖZ, ‘’evlilik kararı ve eş seçimi, hayatta alınan en önemli kararlardan birisidir.  Eş seçimi rastgele bir süreç değildir olmamalıdır. Çünkü alınan kararla birlikte kişi bundan sonraki hayatını kiminle geçireceğini, kendini bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının anne ve babasının kim olacağına karar vermektedir. Bu nedenle eş seçimini şansa bırakmak yerine doğru adımlar atmalıyız.  Eş seçimi kararında ilk adım kişinin kendi kişilik özelliklerini tanıması ve farkında olmasıdır. Ben kendimin ne kadar farkındayım? Ben kimim? Karşısında ki kişinin kişilik özelliklerini tanımak da ikinci adım olmalıdır.‘’ diye eş seçiminin önemine değindi. 

Merve ER, ‘’evlendikten sonra eş seçiminden dolayı pişmanlık duyan bireylerin genellikle; Evlenmeden önce eşlerinde veya ilişkilerinde var olan problemleri görmezden geldikleri, evlilikten gerçek dışı veya abartılı beklentileri olduğu, karşısındaki kişinin mizaç özellikleri ve bu özelliklerin kendisiyle uyuşmasından ziyade fiziksel özelliklere dikkat ederek evlendikleri görülmektedir. Çiftler evlilik kararı alırken dikkat etmeli çünkü yapılan şu davranışlar çiftlerin boşanma ihtimalini artırmaktadır: Acele ve ani karar verme, kişinin evlenememe korkusuyla düşünmeden hareket etmesi, birbirini yeterince tanımamak, birbirine uymayan düşünce yapıları, sadece mantık veya sadece aşk evliliği yapmak, yalnız kalma korkusuyla ani karar verme, eşin ailesiyle anlaşamamak. Artan boşanma sayıları dikkate alındığında çiftler evlilik öncesi süreci iyi değerlendirmelidir.’’ diye iyi bir başlangıç yapmanın evliliğin ömrünü uzattığına değindi.

27/05/2022 06:52
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ