BOZOK ÜNİVERSİTESİNİN 4 HOCASI ‘ETKİLİ BİLİM İNSANLARI’ LİSTESİNDE

BOZOK ÜNİVERSİTESİNİN 4 HOCASI ‘ETKİLİ BİLİM İNSANLARI’ LİSTESİNDE

Yozgat Bozok Üniversitesinden 4 bilim insanı “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesine girmeyi başardı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından; bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası, yazar sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikator bilimsel etki endeksi kullanılarak, dünyanın en etkili bilim insanları belirlendi.  Çalışma, 1996-2019 yılları arasında en az 5 makale yayınlamış olan yaklaşık 7 milyon araştırıcı üzerinde yürütüldü.

Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan ve 161 bin 442 bilim insanının yer aldığı listeye, Üniversiteden Sorgun Meslek Yüksekokulu Optisyenlik programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Kantar, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekici ve Doç. Dr. Abdullah Sönmezoğlu, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bakır girmeyi başardı.

Üniversite akademisyenlerinin başarısından dolayı kendilerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalarda da Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “Üniversitemizi yaptıkları bilimsel çalışmalar dolayısıyla önemli bir yere taşıyan akademisyenlerimize çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Dünya çapında üst düzey bilim insanın yer aldığı herkese açık veritabanına ve listeye  https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2 adresinden ulaşabilirsiniz. 

16/11/2020 20:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ