BOZOK ÜNİVERSİTESİ ‘DİGİTAL DÖNÜŞÜM’PROJESİ KAPSAMINDA

BOZOK ÜNİVERSİTESİ ‘DİGİTAL DÖNÜŞÜM’PROJESİ KAPSAMINDA

Yeni YÖK tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında yapılacak iş birliği ile 5'i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin de dâhil olduğu 8 pilot üniversitedeki akademisyenlere “Siber Güvenlik" ve “Ağ Yönetimi" konularında eğitimler verilecek.

YÖK-Cisco iş birliği ile YÖK'ün Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm projesi ile başlattığı yerel ve küresel rekabet gücü kazanım hedefine yönelik çalışmaların derinleştirilmesi ile akademisyen ve öğrencilerin teknolojik yetkinlik kazandırılması, üniversitelerin güncel teknoloji içeriklerine erişimleri ve dijital eğitim kaynaklarından faydalanmaları, öğrenimin yetkinliğe dönüştürülerek proje ve uygulama geliştirmeleri hedeflenmektedir.

İş birliği kapsamındaki ilk adım YÖK'te düzenlenen toplantıda atıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, CISCO Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık, eğitimlerin verileceği üniversitelerin rektörleri başta Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ olmak üzere Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve ilgili akademisyenler katıldı.

Toplantının başlangıcında konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK- CISCO arasında başlatılacak olan iş birliği sürecine ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Yükseköğretimde akıllı uzmanlaşmaya, ihtisaslaşmaya ve dijital dönüşüme hız vereceğiz"

Toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Saraç  2015 yılından bu yana “Yeni YÖK" olarak yükseköğretimde reform niteliğindeki çalışmaları daimi tekâmül esasında yürüttüklerini söyleyerek Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesinin de bunlardan birisi olduğunun altını çizdi. Bu proje kapsamında, Anadolu'daki 16 üniversitede pilot bir çalışma ile bugüne kadar 50 binin üzerinde öğrenci ile 6 bin öğretim elemanının çeşitli dijital eğitim derslerini aldığını belirtti.

Yükseköğretimde “eğitim, araştırma ve inovasyon" üçlüsü; küreselleşme, teknolojik gelişmelerdeki hız ve demografik değişikliklerin etkisi ile şekillenip, 2050'de dijital şehirler konsepti beklenildiğini belirten Saraç, “ Dünyada ve ülkemizde hızla artan şehirleşme oranı, yükseköğretime yoğun kitlesel talepleri oluşturuyor. Bütün bu sonuçlar yükseköğretimde akıllı uzmanlaşmaya, ihtisaslaşmaya ve dijital dönüşüme hız vermemiz gerektiğini ortaya koyuyor." dedi.

Konuşmasının sonunda Cisco Network Akademi yetkililerine dijital eğitim alanındaki bu iş birlikleri nedeniyle teşekkürlerini ileten Saraç projenin başarılı bir şekilde yürütülerek ülkemizin nitelikli insan kaynağına katkı sağlamasını diledi.

Eğitimler kapsamında bundan sonra yapılacak çalışmalara ilişkin sürecin ele alındığı toplantıda Cisco Türkiye yetkilileri ve proje kapsamındaki üniversitelerin rektörleri iş birliği sürecine ilişkin memnuniyetlerini ifade eden konuşmalar gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ da, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin pilot üniversite olarak seçilmesinde başta YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Siber Güvenlik" ve “Ağ Yönetimi" eğitimi

YÖK'ün Cisco Network Akademi ile iş birliği kapsamında Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskişehir Teknik, İskenderun Teknik, Konya Teknik, Hitit, Tokat Gaziosmanpaşa, Yozgat Bozok Üniversitesi'ndeki akademisyenlere “Siber Güvenlik" ve “Ağ Yönetimi" konularında Cisco tarafından eğitim verilecek.

Proje kapsamında Yozgat Bozok Üniversitesi’nden de seçkin akademisyenlerimizin alacakları ilk eğitimler 16 Mart tarihinde başlayacak. Eğitimlerini tamamlayan akademisyenlerimizin Üniversitemiz bünyesinde de eğitim vermeleri hedeflenmektedir.

12/03/2020 15:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ