BOZOK FM’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖZEL YAYINI

BOZOK FM’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖZEL YAYINI

Türkiye'nin en genç üniversite radyosu Yozgat Bozok Üniversitesi Bozok FM'de  “24 Kasım Öğretmenler Günü”  özel yayını gerçekleştirildi.

107.0 frekansından yayın yapan Bozok FM'de Yasemin Doğru'nun sunuculuğunda canlı olarak gerçekleştirilen Öğretmenler Günü programının canlı yayın konuğu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayip Duman oldu. Prof. Dr. Duman öğretmenlik mesleğinin toplum için önemini vurgulayarak insanlık tarihinin en anlamlı ve iz bırakan mesleği olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Duman  ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’  düsturuyla Türkiye’nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibi olan öğretmenlere şükran ve minnet borçlu olduklarının altını çizdi. 

Prof. Dr. Duman konuşmasının devamında: “Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Öğretmen, toplumda her türlü tutum, davranış ve görünüşüyle örnek insandır “ dedi. Meslek hayatında 48 yılı geride bırakan Prof. Dr. Duman, her meslekte olduğu gibi öğretmenlikte de mesleğin sevilerek yapılması gerektiğin hatırlattı.  Öğretmenlerin geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştirmekle mükellef olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Duman, “  Kendi çocuklarına öğretmenlerimiz nasıl davranılmasını istiyorsa öğrencileri de sevgi ile yaklaşımları çok önemli.  Öğrenmeyen çocuk, eğitilmeyen insan yoktur. Tüm öğretmenler işini severek yapmalı ve öğrencilerine rol model olmalı. Bu duygularla bu kutsal mesleğe ömrünü adamış ve göreve yeni başlamış tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında şehit olan ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü özel programı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayip Duman'ın öğretmenlik mesleğine dair deneyim ve tecrübelerini paylaşmasıyla sona erdi.

24/11/2020 17:38
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ