‘BOZKIRDA BİLİM PROJESİ‘ ETKİNLİĞİ 3 GÜN SÜRECEK

‘BOZKIRDA BİLİM PROJESİ‘ ETKİNLİĞİ 3 GÜN SÜRECEK

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce  hazırlanan ve TUBİTAK tarafından desteklenen ve 53 projeden biri olan “Bozkır’da Bilim Var” projesi etkinliğine bugün başlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü ,etkinliğin 3 gün süreceğini  açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, “Bozkırda Bilim Var” projesinin Figen Kasap yürütücülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce planlandığını belirterek, Projenin ülke genelinde TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından 2020 yılı için destek alan 53 projeden biri olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi :

“Planlanan etkinlikler; doğa bilimleri, mühendislik ve teknoloji alanları, sosyal ve beşeri bilimler, tarımsal bilimler çağrı alanları başlığı altında; kimya, fizik, biyoloji, görsel sanatlar, geri dönüşüm, dil becerileri, jeoloji, ekoloji, matematik, havacılık ve uzay, el sanatları ve tasarım, astronomi gözlemleri, bilişim teknolojileri uygulamaları, STEM, rehberlik, sosyal beceri, akıl oyunları, bilimin doğası, farkındalık çalışmaları, bilimsel gösteriler, eğlenceli bilim temelli oyunlar, arkeoloji ve söyleşi gibi çok geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. 54 atölye çalışması, 6 saha gösterisi, bir söyleşi programı içeren projemiz alanında uzman akademisyen ve öğretmenlerin liderliğinde uygulanacaktır. Şenliğimiz, 30 Eylül Perşembe günü başlayacak ve üç gün boyunca bilime gönül vermiş öğrenci, veli, öğretmen  ve tüm hemşerilerimize hizmet verecektir.  Proje için hazırlanan www.bozkirdabilimvar.com  web sitesinde projemiz amaçları ve içeriğiyle detaylı olarak tanıtılmıştır. Web sitemiz üzerinden atölyelerimiz için randevu kayıt formu oluşturulmuştur. Katılmak isteyen vatandaşlarımız web sitemiz üzerinden gün, atölye ve saat seçerek kayıt oluşturabilir.”  Yozgatolay.com/ Ferhat ÖZER

29/09/2021 21:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ