BOĞAZLIYANDA TARIM ve HAYVANCILIK ÜZERİNE İSTİŞARE TOPLANTISI

BOĞAZLIYANDA TARIM ve HAYVANCILIK ÜZERİNE İSTİŞARE TOPLANTISI

Üniversite Ziraat Fakültesi ve Boğazlıyan Belediyesi işbirliğiyle, Boğazlıyan ilçesinin tarım ve hayvancılığını geliştirmek, tarımsal potansiyelini değerlendirebilmek ve verimliliğin arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla çözümler ve projeler oluşturmaya yönelik istişare toplantısı yapıldı.

Boğazlıyan Belediyesi himayesinde kültür merkezinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bekir Ayyıldız, Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Burhan Kale, Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Demiroğlu, Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan, oda ve kooperatif başkanları ve müteşebbisler katıldı.

Toplantıda bölgenin kalkınması ve tarımsal faaliyetlerde verimliliğin artırılması yönünde Yozgat Bozok Üniversitesi önderliğinde bir yol haritasının oluşturularak ivedilikle hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Ayrıca toplantıda işbirliği çerçevesinde yürütülecek olan projeler, yapılacak olan lisansüstü tezlerin yörenin sorunlarına çözüm arayacak nitelikte olması gerekliliği, kenevir sektörünün Boğazlıyan ekonomisi ve sanayisine sağlayacağı kazanımlar, yağlı tohumlu bitkilerin durumu, tarıma dayalı sanayi, Baklagillerden beklentiler, su tedariki ve su kullanım etkinliğinin arttırılması, kayıt dışı üreticiler, yörenin hayvancılığı gibi konular üzerinde görüş teatisinde bulunuldu.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, toplantının faydalı bir buluşma olduğunu, Boğazlıyan’da tarım paydaşlarının beklentilerinin neler olduğunun ortaya konulduğunu, Üniversitemiz ve özelde Ziraat Fakültemizin sorunların çözümünde rol alabilecek aktörlere sahip olduğunu dile getirdiklerini, üniversite olarak yörenin beklentilerine uygun projeler veya tezlere ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.  Belediye Başkanı Gökhan Coşar, toplantıya ev sahipliğinden memnuniyet duyduklarını, Boğazlıyan’ı bu yörenin Çukurovası yapmayı arzuladıklarını ve bu hedef doğrultusunda Üniversitemizle iyi ilişkiler içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz de Bu yörenin özellikle küçükbaş hayvancılığında yeni ırklara yönelinmesi ve ıslah çalışmalarıyla daha verimli yeni  koyun ırklarının geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu ifade etti. 

05/07/2021 22:31
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ