BAYAN MÜFTÜ YARDIMCISINDAN AİLE İÇİ İLETİŞİM  SEMİNERİ

BAYAN MÜFTÜ YARDIMCISINDAN AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen, Yozgat İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner’in sunumlarıyla kadınlara özel “Aile İçi İletişim Semineri” düzenlendi.
Eski Askerlik şubesinde düzenlenen seminerde Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner katılımcılara ‘Aile İçi İletişim’ konulu seminer verdi.
Ailenin, toplumunun temel taşı çekirdeği olduğunu belirten Uzuner, “ Toplumun selameti, esenliği, sıhhati, güçlü oluşu, aile yapısının sağlamlığına bağlıdır. Aile; huzuru, sevgiyi, dayanışmayı, karşılıksız muhabbeti ve bağlılığı temsil eder, Aile, mekteptir, en etkili eğitim merkezidir. Orada öğrenmeye başlar çocuk, hayatı, sevgiyi, paylaşmayı, erdemi var oluş amacını. Hazreti Adem ile insanlık tarihini başlatan yüce Rabbimiz, hemen peşi sıra aynı Ademi hakikat özünden ona bir de eş yaratmış ve böylece aile hayatını tesis ederek, onun eşiyle ülfet, merhamet ve muhabbet içinde huzur ve sükuna kavuşmasını murad etmiştir. Eşler arasında inanç, duygu ve değerleri bakımından bir bütünlük söz konusu ise Kuran-ı kerim burada ’Zevc/zevce’ kelimesini kullanırken, böyle bir bütünlük sağlanamamış ise orada da ‘Falanın karısı’ anlamında sözde bir evlilik ilişkine işarette bulunmuştur.”diye konuştu.

22/12/2021 23:12
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ