3 ŞEHİT ADINA KURULACAK KÜTÜPHANEYE 16 BİN KİTAP ARMAĞANI

3 ŞEHİT ADINA KURULACAK KÜTÜPHANEYE 16 BİN KİTAP ARMAĞANI

Yozgat  merkeze bağlı 3 okulda 3 şehidimiz adına kurulacak olan 3 kütüphane için  Kocaeli'de yayınlanan  'Bizim Gazete ' adlı gazetenin sahibi Akdağmadenli  hemşerimiz Mustafa Eranıl'dan 16 bin kitap desteği geldi.  Yozgat merkezde kurulacak olan kütüphane için Kocaeli'nde 'Kitap Toplama Kampanyası' başlatan hemşehrimiz-gazeteci Mustafa Eranıl; topladığı  kitapları, kendi imkanlarıyla Yozgat'a getirerek; kitapların toplanma merkezi olan Yozgat Kazım-Nuran  Dokuyucu Anaokulu'nda öğretmen ve aynı zamanda Şehitler Kütüphanesi'nin kurulması için çalışan Hatice Aydın'a teslim etti.

'Şehitlere ve Yozgat'a hizmet'

'Her bir insanın Yozgat için yapacağı bir şey vardır' diyen hemşerimiz Eranıl, " Kütüphane hizmetinin Yozgat'ta açılacağını öğrenir öğrenmez; bende kendi üzerime düşeni yapmalıyım dedim. Bulunduğum yerde 'kitap toplama kampanyası' başlattım. Kitap toplama kampanyamız çok büyük ilgi gördü. Bu kampanya vesilesi ile toplanan kitapları; şehitler adına kurulacak üç kütüphanemize dağıtılmak üzere bu konuyla ilgili görevlendirilen öğretmen Hatice Aydın'a teslim ettik. Katkısı olan herkese teşekkür ederim' dedi.

 6 ay önce de 7 bin 500 kitap

Bundan 6 ay önce Akdağmadeni'nde  Şehit Mehmet Köklü adına  kurulan kütüphane içinde 7 bin 500 kitap toplayarak  kütüphane görevlilerine teslim ettiğini belirten Eranıl, " Gönül ister ki her bir şehidimiz adına kütüphane kuralım. Ancak bu çok zor oluyor. Herkesin 'Şehitler Kütüphanesi' kapsamında açılacak olan kütüphanelere destek olmasını arzu ederim. Biz, şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Hele hele şehitlerimiz adına Yozgat'ta bir kütüphanenin kurulması; yapılan hizmeti daha anlamlı kılmaktadır."dedi. Bu güne kadar Yozgat için toplam 23 bin 500 kitap toplayarak getiren Eranıl, bu durumdan çok mutlu olduğunu söyledi.

Şehitlerimizin ismi verilecek

Yozgat'ta açılacak olan kütüphanelere; 24 Temmuz 1997 tarihinde Diyarbakır İli Dicle İlçesi Hani Kırsalı'nda Şehit olan Şehit Er Salih Ekinci'nin ismi; Yozgat Atatürk İlkokulu’nda kurulacak olan kütüphaneye; 5 Temmuz 2002 yılında Elazığ’da şehit düşen Cihan Karadavut’un ismi ise Yozgat Fatih Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılacak olan kütüphaneye;  Son olarak 13 Eylül 2001 yılında Edirne Keşan’da şehit düşen Polis Memuru Nuri Tanışman adına açılacak kütüphane ise Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu’nda yer alacak olan kütüphaneye isimleri verilecek.

18 Mart tarihinde açılacak

Yozgat'ta kurulacak bu kütüphanelerin açılışlarının 18 Mart tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi. Yozgat'ta kurulacak olan kütüphanelerin organizasyonunu yapan Öğretmen Hatice Aydın, kütüphane kurma çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Kütüphane çalışmalarına destek veren herkese teşekkür eden Hatice Aydın, 'Kütüphane için durmak yok. Şehitlerimizin ismini yaşatmak için daha çok çalışmamız gerekiyor' dedi

12/02/2021 22:04
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ