24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ ANLAMLI MESAJLARIYLA KUTLADILAR

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ ANLAMLI MESAJLARIYLA KUTLADILAR

Bugün 24 Kasım 2022.. Öğretmenlerin yılda bir gün unutulmadığı ve onlar için oldukça özel olan Öğretmenler Günü, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ,Yozgatta da Milli Eğitim Müdürlüğünün çeşitli etkinlikleriyle  kutlanıyor.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği  anlamlı gün  ülkemizde 1981 yılındanberi 24 Kasım'da öğretmenler günü olarak anılmaktadır. Bu nedenle Yozgatın bürokratları,siyasileri ve meslek kuruluş temsilcileri de birer mesaj yayınlayarak 24 Kasım öğretmenler gününü kutladılar. Günün anısına yayınlanan mesajlar aynen şöyle:

YOZGAT VALİSİ ZİYA POLAT’IN MESAJI

Vali Ziya Polat 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları dile getirdi :

“Türk toplumunun şekillenmesinde önemli değeri olan, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı büyük bir sabır ve fedakarlıkla yetiştiren öğretmenlerimiz; toplumumuzun en saygıdeğer ve cefakar insanlarıdır.
Eğitim bugün kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değer olarak vurgulanmakta olup, bu anlamda ülkemizin aydınlanmasında ve gelecekte daha eğitimli, bilgili ve bilinçli bireyler oluşturulmasında öğretmenlerimizin bilgisi ve eğitim anlayışı son derece önemlidir.
Bu millet, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürmektedir.
Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.
Ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.”

AK PARTİ YOZGAT MİLLETVEKİLİ AV. YUSUF BAŞER’İN  MESAJI

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından beri ‘’Öğretmenler Günü’’ olarak kutlanmaktadır. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Öğretmenlerimiz, en zor şartlarda dahi geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanlarımıza ulaşarak, fedakârlığın en büyüğünü göstermişlerdir. Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyerek, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayretini göstermişlerdir.

Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı emanet ettiğimiz, ülkemizin dört bir yanına bilimin ve medeniyetin ışığını yaymakta olan Öğretmenlerimiz; kalplerimizde, zihinlerimizde, hatıralarımızda saygın ve ayrıcalıklı bir yere sahip oldukları gibi ülkemizin ve milletimizin gelişimi için hayati öneme sahipsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kıymetli varlığımız olan siz değerli öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Büyüyen her fidanda, açılan her çiçekte kokunuz; geçmişte ve gelecekte iziniz var.”

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANI CELAL KÖSE’NİN MESAJI

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Geleceğimizin teminatı, göz nuru evlatlarımızın yetiştirilmesinde büyük emekleri olan öğretmenlerimizin gününü kutlayan Başkan Celal Köse; “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinin “oku” emriyle başlaması okumanın, öğrenmenin ve eğitimin önemini gayet açık şekilde anlatmaktadır. Türk toplumlarında eğitimin önemi kadar eğiten de önemli olmuş ve saygı duyulmuştur. Eğitim ve öğretimin insanlık için olmazsa olmaz bir gereksinimdir. Türkiye güçlü ve müreffeh bir ülke yolunda hızlı ve emin adımlarla yürürken, en büyük umudumuz bugün okul sıralarında oturan çocuklarımız, gençlerimiz ve onları şekillendiren öğretmenlerimizdir. Cehalete karşı açtığımız savaşta en büyük silahımız sizlersiniz. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin ihtiyacı olan “fikri hür’, “vicdanı hür’, “irfanı hür” nesilleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi geleceğe kattığı değer için yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YERKÖY BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ’IN MESAJI

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, öğretmenlerin, tarih boyunca ve dünyanın her noktasında bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olduğunu söyledi.
Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenlerin kutsal bir görev icra etmekte olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928’den günümüze kutlanan Öğretmen Günü’nün tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz, “Öğretmenlik, Türk milleti olarak bizler için her zaman kutsal bir meslek olarak benimsenmiştir. Şüphesiz ki, Türkiye Cumhuriyeti olarak geleceğimizin şekillenmesindeki en büyük unsur eğitimdir ve eğitimin baş mimarları da elbette öğretmenlerimizdir. Bizlere; sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, ilimi, bilimi, kısacası iyi ve başarılı bir insan olma yolunda gerekli olan her değeri öğreten öğretmenlerimizdir. Ülke topraklarını geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştirmek için ülkemizi karış karış gezen öğretmenlerimizin bizlerde her zaman yanındayız. Milli kültür ve tarihimize bağlı, evrensel değerlere açık, aklı hür vicdanı hür kişiler olarak yetişmeleri için bin bir fedakârlıkla çalışan, öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Başta, Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, başarılı ve geleceğe yön veren bireyler yetiştirmelerini temenni ediyorum” dedi.

MEMUR-SEN ve EĞİTİM BİR-SEN BAŞKANI KENAN ŞEREFLİ’NİN MESAJI

Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada öğretmenlerin önemine değindi.

Öğretmenlerin sadece belirli gün ve dönemlerde değil her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Şerefli, “Ülkemizi hedeflerine ulaştıracak, milletimizi geleceğe taşıyacak nesillerin ruh, fikir ve bilgi dünyalarını inşa eden öğretmenlerimizin sadece belli gün ve dönemlerde değil, her zaman kadri bilinmeli, değerli olduklarını hissettirecek işlere imza atılmalıdır.”diye konuştu.

 “Öğretmenlik, bir sevgi, inanma, adanma mesleğidir.”diyen Şerefli, “ Öğretmenlerimiz, ruhumuzu ilgiyle okuyarak, benliğimizi bilgiyle dokuyarak, hayatımıza rol model olarak dokunarak, nesilleri yarınlara ve nice başarılara hazırlar; millî varlığımıza anlam ve ideal kazandırma yolunda her birimize bilgi kapılarının anahtarını verir. Öğretmenin başarısını artıracak unsurların, rahat çalışma ortamına, mesleği cazip hâle getirecek hak ve imkânlara bağlı olduğundan hareketle, maddi kazanım ve imkânları artırmanın yanı sıra, öğretmenlerin ideal bir meslek kanununa kavuşması için gayret gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz.

Kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi, uzman ve başöğretmenlere ücret ve ilave derece artışı getirilmesi, adaylık sürecindeki yazılı sınavın kaldırılması, çıkmasında çabamızın ve mücadelemizin olduğu 3600 ek gösterge gibi önemli özlük haklarını ihtiva eden 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun mevcut hâliyle öğretmenlerimizin beklentilerini ve toplu sözleşme masasına taşıdığımız talepleri karşılamadığını, ‘meslek kanunu’ olarak nitelendirilmeyi hak edecek içerikten yoksun olduğunu; öğretmenin itibarını koruyacak, motivasyonunu artıracak, beklentilerini karşılayacak şekilde revize edilmesi gerektiğini bir defa daha dile getiriyoruz. Bu bağlamda, bütün aşama ve süreçlerinde öğretmenin kariyer basamakları, statüsü, çalışma şartları, mükâfat ve müeyyideleri, özlük hakları, şiddete karşı korunması konularında iyileştirici düzenlemelerin yapılması zaruridir. Öğretmeni, severek, isteyerek ve memnun olarak mesleğe bağlayacak, okula ve öğrenciye daha fazla motive ederek ona bütün toplum nezdinde saygınlık kazandıracak düzenlemeler, eğitimin verimliliği ve geleceğimiz adına hayatidir, elzemdir. Bu nedenle, mesleğin hak ettiği şekilde tanımlanması, sosyal zeminde öğretmenlerin itibarının, haklarının korunması ve artırılması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki hüküm dağınıklığının giderilmesi için meslek kanununda ivedi olarak değişiklikler yapılmalıdır “ ifadelerini kullandı.

MHP İL BAŞKANI TEKİN IRGATOĞLU’NUN MESAJI

“Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928'den günümüze kutlanan Öğretmen Günü'nün tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dilerim.
Bir Milletin Milli, Ahlaki ve Kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Öğretmenler, yapıcı, oluşturucu ve fedakar, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu kişilerdir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin ve meyvesinin insan olmasıdır. insanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.
Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin bu özel gününde, kutsal bir görev olan öğretmenlik mesleğini icra eden tüm öğretmenlerimizi kutluyor, hayatları boyunca yetiştirdikleri ve yetiştirecekleri tüm çocuklarımız adına teşekkür ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerden hareketle, Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”

 İYİ PARTİ İL BAŞKANI BÜNYAMİ KATİPOĞLU’NUN MESAJI

İYİ Parti İl Başkanı Bünyami Katipoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi’nin 1981 yılından beri ‘’Öğretmenler Günü’’ olarak kutlandığını hatırlatan Katipoğlu, öğretmenlerin yalnızca 24 Kasım’da değil her zaman değer görmeleri gerektiğini dile getirdi.
Genç nesillerin öğretmenlere emanet olduğunu belirten Katipoğlu , yetişen her neslin öğretmenlerin sevgi, irfan yüklü kollarında olgunlaştığını ve öğretmenlerin bir ülkenin gelişmesine önemli katkıda bulunduğunu söyledi. Öğretmenlerin en zor şartlarda bile, ülkenin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösterdiğini ifade eden Katipoğlu, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu gün aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum" dedi.
 Ülkemizde atanamayan öğretmen sayısının her geçen gün çığ gibi büyümesinden duydukları üzüntüyü dile getiren Katipoğlu: “Atama bekleyen öğretmen sayımız 500 bini aşmış durumda. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener önceki gün yaptığı açıklamada Cumhuriyetin 100’ncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapılacağına dair söz verdi. Ben inanıyorum ki atama sayısı 100 bin ila sınırlı kalmayacak ve atanamayan öğretmen kalmayana dek genel başkanımız bunun için mücadele edecek” dedi.

İYİ PARTİ  YOZGAT İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI SALİM BİLGİN’İN MESAJI

“ Ülkemizin geleceği , muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızın ilk adımı , Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğini , Türk örf adet ve geleneklerine bağlı neferler olarak yetiştiren , Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ;’’ Öğretmenler ! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. ‘’ sözünü düstur edinen , gereken değeri ve kıymeti göremeyen, ataması yapılmak istenmeyen , ‘’okuma oranı arttıkça bizim oylarımız düşüyor’’ diyen zihniyete karşı dimdik duran idealist eğitimci ruhların ,1993’te  henüz 21 yaşında iken Diyarbakır’da teröristlerce katledilen Şehit öğretmen Neşe Alten’in , karşıt görüşlü denilerek yumuşatılmaya çalışılan vatan hainleri tarafından Şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun , Aybüke Şenay Yalçın , Necmettin Yılmaz ve geçtiğimiz gün Gaziantep’teki roketli saldırıda şehit edilen Ayşenur Alkan gibi nice öğretmenlerimizin , başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu , aziz ruhları şad olsun .”

DSP YOZGAT İL BAŞKANI NEVZAT UÇAR’IN MESAJI

DSP Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Uçar mesajında; “Öğretmenlerimiz, bilgiye ve öğrenmeye giden yoldaki rehberlerimizdir” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği ve Öğretmenler Günü olarak kutlanılan anlamlı güne yönelik düşüncelerini ifade eden Başkan Uçar, “Öğretmen, sadece öğreten, bilgiyi aktaran insan değildir. Öğretmen, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten öğrencisini bir cevher gibi işleyen kişidir. Öğretmenlerimiz, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir. Eğitim öğretim sistemimizin en temel yapı taşları, toplumu ayakta tutan omurganın mimarları, emek ve gayretle nesiller yetiştiren öğretmenlerimizdir. Öğretmen, hayattır. Öğretmenlerimiz, bilgiye ve öğrenmeye giden yoldaki rehberlerimizdir. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, bizlere, çocuklarımıza, ülkemizin geleceğine emek veren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

24/11/2022 04:27
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ