ZABITA HAFTASINDA  ÖNCE ŞEHİT MEZARLIĞINI ZİYARET ETTİLER

ZABITA HAFTASINDA ÖNCE ŞEHİT MEZARLIĞINI ZİYARET ETTİLER

Yozgat Belediyesi Zabıta Ekipleri 4-8 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası çerçevesinde Yozgat şehitliğini ziyaret ederek dualar eşliğinde karanfil bıraktı.
Zabıta Müdürü Musa Baran, Ülkemizin en köklü kurumlarından olan 1826 yılında kurulan Zabıta teşkilatının bu yıl 194. Kuruluş yılını kutlamaktayız. Her yıl 4-8 eylül tarihleri arasında kutlanan zabıta haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da Korona virüsle mücadele kapsamı nedeni ile sınırlı bir şekilde kutlanacağını söyledi.
Baran yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Zabıta Teşkilatı, iki asra yaklaşan ömrüyle insan sağlığı ve huzurunun korunması için büyük bir görev üstlenmiştir. Toplum olmanın gereği olarak beklenen huzur ve düzeni yerine getirmeye çalışan Belediye sınırları içerisinde, halkın sağlık ve huzuru ile değişen, gelişen belde halkının istek ve beklentilerini zamanında karşılamak, halkın yasalar çerçevesinde yaşam kalitesinin yükselmesine öncülük etmek Zabıtanın başlıca görevidir. Özverili bir şekilde çalışmalarını sürdüren Zabıta memuru arkadaşlarımızın işini kolaylaştırmak ise vatandaşlarımızın elindedir. Toplum sağlığı huzuru ve dirliği için hayati öneme sahip olan Zabıtalarımızın daha sağlıklı çalışması için lütfen Zabıta personelimize yardımcı vatandaşlarımızın şehrin temizliğine ve düzenine önem göstermesini istiyoruz. Zabıta
Teşkilatı vatandaşlarımızın sağlıklı, huzur güvencesidir. İnsan yaşamının söz konusu olduğu her yerde Zabıtanın görev ve sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu korona virüsle mücadele kapsamında’ da üzerine düşen görevi aksatmadan yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir. Temiz Şehir, Temiz Yozgat anlayışı ile ve güven ortamında yaşamasının Zabıta mesleği ilke, özveri ve dürüstlüğün simgesidir. Yaptığı uygulama ve denetimlerle vatandaşlarımızın esenliği için güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı hazırlayan Belediye Zabıtası, kentsel gelişime katkı sağlayan önemli bir birimdir.
Zabıta Teşkilatımıza Kanunlara riayet ederek, esnaflık kriter ve kurallarına uyarak fiziki ve manevi desteği gösteren duyarlı, hoşgörülü esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınmadan özveri ile çalışan, bir avuç insanla verilen her görevin üstesinden gelen, Belediyemiz ve halkımızın ihtiyacı olduğunda yanında olan fedakarlıktan kaçınmadan işini severek yapan Zabıta teşkilatımıza ve ayrıca her zaman yanımızda olan, bize sahip çıkan gönül insanı Başta Belediye Başkanımız Sayın Celal Köse beye ve şehrimizin güzide yerel ve görsel basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz.
Görevleri gereği Belediyenin gören gözü, işiten kulağı olan Zabıta Teşkilatımız Belediye ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir.
Belediye Zabıtası kin ve husumetin ifadesi değil şefkatin ve vatandaşlar arasındaki katalizörün ta kendisidir. Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden özveri ile çalışan tüm zabıta arkadaşlarımızın Zabıta Haftasını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.
Ülkemizin dirliğini birliğini bozmak için uğraşan teröristlere karşı canını siper ederek vatanı için şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımızı’ da rahmet, minnet ve şükranla anıyor Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

04/09/2020 19:46
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ