YOZGAT BELEDİYE MECLİSİNDE AĞUSTOS AYI KARARLARI

YOZGAT BELEDİYE MECLİSİNDE AĞUSTOS AYI KARARLARI

Yozgat Belediyesi Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısını Bilal Şahin Kültür Merkezinde yapıldı.
Alparslan Türkeş Huzur Evi’nin tahsisi, Büyük Cami etrafında yıkılan iş yerleri sahiplerine kira desteği, belediye mülklerinde bulunan kiracıların COVİD-19 salgını dolayısıyla kira ertelemesi gibi konuların görüşüldüğü belediye meclisinde Başkan Celal Köse yaptığı açılış konuşmasında salgından dolayı vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Celal Köse Covid-19 salgını dolayısı ile vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Köse konuşmasında şunları söyledi:

”Malum olduğu üzere dünya olarak Covid-19 belasını hep birlikte yaşamaktayız. Covid-19 ülkemizde çıkmaya başlayınca belediye olarak alınması gereken her türlü önlemi aldık. Hatta aldığımız bazı önlemler ülke genelinde ilham kaynağı oldu. Evlere hizmet ve birçok hizmetimiz takdir edildi. Bu arada biz çalışmalarımızı sürdürüp virüs azaldı derken kısıtlamanın kalkması ile birlikte ilimizde de tekraren hareketlenme oldu. Son zamanlarda rehavetten kaynaklı ve kısıtlamanın da kalkması ile ilimize gelen hemşerilerimizden kaynaklı. Kurallara riayet etmememizden kaynaklı merkez dahil olmak üzere 14 ilçemizde az da olsa artışlar gözlenmekte. Bakanlıklarımızın direktifleri düzenli olarak bize gelmekte. Yaptığımız toplantılar sonrasında önlemlerin daha sıklaştırılarak alınması yönünde de kararlarımız var. Hemşerilerimizden isteğimiz, mesafeye, temizliğe ve maske takmaya özen göstersinler. Özellikle düğünlerde, taziyelerde sosyal mesafe kuralına riayet edilmesini rica ediyorum. Sağlıklı toplum olmak adına kurallara uymamız gerekiyor. Umarım kısa sürede aşı çalışması tamamlanır ve toplumumuz sağlık bulur.”

Gündemin ilk maddesi olarak görüşülen Alparslan Türkeş Huzur Evi’nin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tahsisi yapıldı. Daha önce 10 yıllığına tahsisi yapılan binanın süresi dolması sonrası ilgili müdürlük kendilerine yeniden tahsis veya devredilmesi hususunda Belediye Meclisi’ne başvuruda bulundu. Belediye Meclisi binanın devri yerine yeniden 10 yıllığına tahsis edilmesi kararı aldı. Görüşmeler sırasında Belediye Başkanı Köse,” Devretmek yerine tahsis yapalım. Mülk sonuçta belediyemize ait. Sonuç itibari ile orayı işleten kurumun orada bir düzeni var. Bizde devralsak aynı düzeni devam ettireceğiz. Belki de belediyemize ilave bir yük getirme olasılığı var. Tahsisi yapalım ancak süresini meclisimiz belirlesin. 10 yıllık bir süre tahsis için iyi bir süre” ifadelerini kullandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Celal Köse konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın direktifleri ile burada işyeri olmasın Büyük Cami çevresi açık alan olsun sosyal alan olarak kullanılsın diye söylendi. İş yerleri yapmaktan vazgeçtik. Dolayısı ile burada bulunan işyeri sahiplerinin hak mahrumiyeti oldu.Öncesinde bunla alakalı alınmış meclis kararımız var. Devlette devamlılık esastır. Anlaştığımız 18 kişiye kira iadesi yapacağız.” O öneri oy birliği ile kabul edildi. Gündemin önemli maddelerinden biri ise Şehir Hastanesi’ne uzanan cadde üzerinde bulunan belediye arsasının kat karşılığında verilmesi oldu. 900 metrekarelik arsada bulunan 315 metrekarelik belediye arsasına yüklenici firma tarafından 6 daire yapılacak ve bu yapılan dairelerden 3 tanesi Yozgat Belediyesi’ne verilecek. Meclis gündeminde görüşülen madde sonrası gerekli incelemelerin ve çalışmaların yapılması için encümene yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edilmesiyle sonuçlandı.

06/08/2020 21:29
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ