YERKÖY'DE BELEDİYE İŞÇİSİNİ SEVİNDİREN %12 ZAMLI SÖZLEŞME

YERKÖY'DE BELEDİYE İŞÇİSİNİ SEVİNDİREN %12 ZAMLI SÖZLEŞME

Hizmet-İş Sendikası ile Yerköy Belediyesi arasında 3 yıllık geçerli olmak üzere  toplu iş sözleşmesi imzalandı.Yeni sözleşme ile  Belediye çalışanlarının maaşlarına sosyal haklar hariç, yüzde 12 zam yapıldı.

Yerköy Belediye Başkanlığında yapılan toplu iş sözleşmesi imza törenine, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz,Hizmet İş sendikası Yozgat Şube başkanı Ferman  Zararsız, Belediye Başkan Yardımları Oktay Yılmaz, Cemil Kaplan, Şirket Müdürü Hüseyin Bedir Ergin ile  İşyeri Sendika Temsilcileri Şuayip Soylu, Hüseyin Çelik ve sendika üyesi işçiler katıldı,

İmza töreninde bir konuşma yapan Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz  “Göreve geldiği  günden bu güne kadar kısıtlı imkânlarımıza rağmen çalışanların maaşların gününde ödendiğini belirterek “ Cenabı Allah yardımı ile görevde olduğumuz sürece de, çalışan kardeşlerimizin alınteri kurumadan emeklerinin karşılığını zamanında ödeyeceğiz.”dedi. Çalışanın alınteri ve emeği üzerinde pazarlık yapmadıklarını ifade eden Yerköy Belediye Başkanı Yılmaz,konuşmasında daha sonra şunları söyledi :

“Gönül isterdi ki daha fazlasını vereyim ama belediyemizin imkânları doğrultusunda elimizden gelen en iyi zammı yaptık. Çalışanlarımızdan tek isteğim, aldıkları her kuruşu helal ettirmeleri.  Yerköy için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları. Biz ücret zammı yaparken hiç kimsenin ismine, cismine, bakmadan, siyasi görüşüne bakmadan yaptık. Cenabı Allah yardımı ile görevde olduğumuz sürece de, çalışan kardeşlerimizin alınteri kurumadan emeklerinin karşılığını zamanında ödeyeceğiz.  Burada her çalışanımız bizi temsil ediyor. Tüm çalışanlarımızdan Yerköy için Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz gibi çalışmasını istiyoruz. Belediyemizin imkânları düzeldiği gün çalışanlarımızın ücretleri için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın”

Toplu iş sözleşme töreninde Belediye başkanından sonra söz alan Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ise Yerköy Belediye Başkanımız Ferhat Yılmazı Belediyenin tüm imkânlarını kullanarak bugün için verilecek en yüksek ücret zammını Belediye çalışanlarına verdiğini açıkladı.Zararsız konuşmasını şöyle tamamladı

“Belediye Başkanımızla kadrolu işçiler ve şirket işçileri için imzaladığımız bu ikinci toplu iş sözleşmemiz.  Kadrolu işçiler için yaptığımız toplu iş sözleşmesinde de, şirket işçileri için imzaladığımız bu toplu iş sözleşmesinde de, alınteri ve emeğin pazarlığı olmaz dedi ve belediyenin tüm kısıtlı imkânlarına rağmen verilebilecek en yüksek ücret zammını verdi. Ayrıca belediyenin imkânları düzeldiği zaman yapılacak en yüksek ücret zammını vereceğinin sözünü verdi. Yerköy Belediye Başkanımız Ferhat Yılmaz’ın verdiği söz bizim için sennetir. Yerköy Belediye Başkanımız Ferhat Yılmaz’a, şahsım, sendikamız ve tüm emekçi kardeşlerimiz adına teşekkür ederim.”

13/07/2020 18:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ