YERKÖY BELEDİYE BAŞKANINDAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

YERKÖY BELEDİYE BAŞKANINDAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce makamlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Ferhat Yılmaz, “Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlandığını” söyledi.

1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edildiğini ifade eden Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şehitlik ve Gazilik mertebesi, Aziz Türk milletimiz için şerefleri ve onurlu bir mertebedir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri mücadele ile gerçekleşmiştir. Şanlı Al Bayrağımızın özgürce dalgalanması, istiklalimiz ve cennet vatanımız uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri, ülkemizin medarı iftiharıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere mukaddes değerlerimizin muhafazası ve terörle mücadelede hayatlarını tereddütsüz tehlikeye atan gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum” dedi.

18/09/2021 22:09
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ