ÖZEL İDAREDEN YENİPAZAR'A JEOTERMAL SU ARAMA RUHSATI

ÖZEL İDAREDEN YENİPAZAR'A JEOTERMAL SU ARAMA RUHSATI

Yozgat il Özel idare genel sekreterliği,Yenipazar Belediyesine jeotermal kaynak ve mineralli su arama ruhsatı  verdi.Yenipazar Kasabasında koordinatları belirlenen noktalarda jeotermal kaynak ve doğal mineralli su araması yapılacağını müjdeleyen Belediye Başkanı Menderes Baran, projenin gerçekleşmesi durumunda Yenipazar’a ve bölgeye önemli katkı sağlayacağını belirterek, “451 noktada karbondioksit ölçümü yapıldı. Sonuçlar umut verici,  Bu proje beldemizin kaderini değiştirecek” dedi.

Yenipazar Belediye Başkanı Menderes Baran konuya ilişkin caglayangazetesi.com’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Yöremizde 4273 hektar alanda 451 noktada yapılan karbondioksit ölçümünün  sonuçları  umut verici, Gravite ve zemin etüdünden sonra kesinlik kazanacak. Jeotermal kaynağa ulaşılması durumunda çıkacak olan suyun Yenipazar Belediyemiz tarafından başta seracılık, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılmasını planlıyoruz. Bölgemiz halkına hayırlı olsun İnşallah.

Yenipazar Belediyesi olarak bundan sonraki amacımız ve hedefimiz sıcak su sondajları açarak, jeotermal tesislerin kurulması için yatırımcıları bu bölgeye getirmek ve aynı zamanda seralar kurdurarak, üretim yaptırıp istihdama destek vermek ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktır”

29/01/2021 21:57
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ