DOĞANKENT BAKLİYAT ELEME VE PAKETLEME TESİSİ MONTAJ AŞAMASINDA

DOĞANKENT BAKLİYAT ELEME VE PAKETLEME TESİSİ MONTAJ AŞAMASINDA

Yozgat’a bağlı Sorgun ilçesinin  Doğankent beldesinde inşa edilmekte olan  KOP destekli Bakliyat ve Eleme Paketleme Tesisinde montaj çalışmaları hızla devam ediyor.Yaklaşık 3,1 milyon liraya Belediyece kurulmakta olan üretim tesisisin yakında düzenlenecek bir törenle hizmete açılacağı açıklandı.

Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, KOP destekli Eleme Ve Paketleme Tesisi’nin tamamlandığında bölge ekonomisine katkıda bulunacağını dile getirdi .Tesis  faaliyete geçirildiğinde tarımsal ürünlerin tarladan alınıp, paketlenerek satışa sunulacağını belirterek şunları söyledi:

“Yozgat ve ilçeleri özellikle nohut ve mercimek üretimi konusunda Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. KOP destekli, Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladığımız proje kapsamında, öncelikle baklagil paketleme tesisinin kurulmasını planlıyoruz. 3 milyon 180 bin lira bedelli projemizin  hayata geçmesi için sayılı günler kaldı

Paketleme tesisi vasıtasıyla üretilmiş olan baklagillerin paketlenme makinesine entegre edileceğini vurgulayan Sungur “Projemizin amacı, renk ayırma ünitesi ile ürünlerin daha iyi kalitede tüketiciye ulaştırılmasını sağlamaktır. Bu durum katma değeri yüksek üretim yapan, ekonomik anlamda daha gelişmiş çiftçilerin ortaya çıkmasını da sağlayacaktır” İfadelerini kullandı.

26/06/2021 21:50
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ