BOĞAZLIYANDAKİ KÖPEKLERE BAŞKAN COŞAR'DAN ŞEFKATLİ YAKLAŞIM

BOĞAZLIYANDAKİ KÖPEKLERE BAŞKAN COŞAR'DAN ŞEFKATLİ YAKLAŞIM

Doğaya ve çevreye değer veren sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Boğazlıyan Belediyesi, hava sıcaklıklarından dolayı su ve yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirilen beslenme noktalarına su ve mama bırakıyor. Belirli zaman diliminde mama ve su bırakılan sokak hayvanları beslenme noktaları sayesinde , sıcak yaz günlerinde olası açlık ve susuzluk mağduriyetleri yaşamıyorlar.

Çevreye ve ekolojik dengenin sürdürülebilirliğine katkıda bulunan Boğazlıyan Belediyesi, bu uygulamayla vatandaşların takdirini kazanıyor.

Belediye Başkanı Gökhan Coşar,Boğazlıyan Belediyesi olarak ilçedeki başıboş köpeklerin sahipsiz bırakılmadığını  söyledi. Konuya ilişkin “Bu hayatı paylaştığımız güzel canlıların değerini biliyoruz” diyen Başkan Coşar, “İlçemizin dört bir yanında sokak hayvanlarımıza, mama ve su desteği sağlıyoruz. Bu sıcak günlerde kuşları, kedileri, köpekleri kısacası sokakta yaşayan canlıları unutmayalım” dedi.

AKBAŞ’DAN COŞAR’A TEŞEKKÜR

Yozgat Sorgun Can Dostları ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Akbaş ise, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği, her belediyenin kendi sınırları içerisinde bulunan sokak hayvanlarının tedavisi, kısırlaştırılması, yemek ve su ihtiyacının karşılanması o bölgedeki belediyenin sorumluluğunda olduğunu belirterek,teşekkürünü şöyle dile getirdi :

 “Sokak hayvanları için tedavi ve kısırlaştırma istasyonları kurmak, tedavisi biten hayvanlar tekrar alındığı ortama bırakmakta yine kanun gereğidir. Sokak hayvanlarına sahip çıkmak ayrıca her vatandaşın insani, dini ve vicdani görevidir. İşte bu mesajı vermek ve bu konuda vatandaşa örnek olmak amacıyla kurumlar bir araya gelerek ortak bir çalışma gerçekleştirmiştir. Belediye Başkanı sayın Gökhan Coşar’a duyarlılığından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim”   / Boğazlıyan –Çağlayangazetesi.com

20/06/2020 19:51
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ