BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR : ÇEKEREK BARAJI ARTIK KİRLENMEYECEK

BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR : ÇEKEREK BARAJI ARTIK KİRLENMEYECEK

Çekerek Belediye Başkanı Eyüp Çakır, Çekerek Barajının yıllarca Çatakkaya ve Domuboğazı derelerine karışan hayvansal atıklarının ve Yerleşim yerlerinin Kanalizasyonu tarafından kirletildiğini belirterek, kanal projesinin tamamlanması ile barajın artık kirletilmeyeceğini söyledi.
Başkan Çakır, yaptığı açıklamada; göreve geldikleri günden bu yana yapmış oldukları çalışma sonucu Çatakkaya ve Domuboğazına trapez kesitli harçlı taş kaplamalı kanal yapımına başladıklarını ve 5 kilometre kanalizasyon hattı yapımında sona gelindiğini belirtti.
Çakır, “İmar planımız doğrultusunda Köprü geçişleri, yan yol çalışmaları, Yol geçiş güzergahlarını da dahil ederek yeni açılacak imar planı doğrultusunda yaklaşık 5 Kilometre Kanalizasyon hattı yapımımızda son aşamalara geldik. Kanal İmalatlarının tamamlandığı yerlerde korkuluklar ile güvenlik tedbiri çalışmalarımızda devam etmektedir. İnşaallah tamamlandıktan sonra Kanalizasyonlar ve hayvansal atıklar barajımızı kirletmeyecek. Gerek Yozgat için gerekse Çekerek için her zaman bizim yanımızda olan ve bizzat projeleri yakından takip ederek gerçekleşmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Beyefendiye ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.Birlikte sabredeceğiz ve birlikte büyüyeceğiz.”diye konuştu.

05/09/2020 19:46
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ