BAŞKAN YILMAZ: SAHİPSİZ HAYVANLARI AÇ VE SUSUZ BIRAKMAYALIM

BAŞKAN YILMAZ: SAHİPSİZ HAYVANLARI AÇ VE SUSUZ BIRAKMAYALIM

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, yaz dönemiyle birlikte ilçe sokak hayvanlarının su ihtiyacının daha da arttığını belirterek, “Belediye olarak bizler şehrimizin muhtelif yerlerine su ve yemek kapları bırakarak içerisini düzenli olarak dolduruyoruz. Vatandaşlarımızdan da isteğimiz bulundukları bölgelerde uygun yerlere su ve yemek bırakarak bu hayvanların yaz dönemini sıkıntı çekmeden atlamalarına yardımcı olmalarıdır.”dedi.

Bahar ayıyla birlikte sokak hayvanları için çalışma başlatan Başkan Yılmaz, sokak hayvanları için şehrin muhtelif yerlerine su ve yemek kapları yerleştirdi. Vatandaşlardan da yoğun teveccüh gören çalışma ile sokak hayvanlarının yaz döneminde aç ve susuz kalmaması amaçlanıyor.

Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Mevsim dönemi itibariyle malumunuz havalar ısınmakta, tüm canlılar gibi sokakta yaşayan bu canlı dostlarımızında su ve yemek ihtiyaçları artmaktadır. Bizler her ne kadar şehrin muhtelif yerlerine su ve yiyecek bıraksakta yeterli olmadığı anlar olabiliyor, unutmamalıyız ki onlar Cenab-ı Allah’ın yarattığı dilsiz canlılardır ve Cenab-ı Allah’ın tüm insanlığa emanetidir. Sizlerden ricamız, küçük kaplarda su ve yemeklerinizden artanları evlerinizin ve işyerlerinizin önlerindeki uygun yerlere bırakmanız olacaktır. Ayrıca uygun yerleri ve imkanı olan hemşehrilerimin bu canlı dostlarımızı sahiplenmelerini önemsiyor, sahiplenmek isteyen hemşehrilerimin bizlerle iletişime geçmeleri durumunda her türlü aşılarını ve sağlık taramalarını şahsım ve #YerköyBelediyesi olarak yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Şu anda #YerköyBelediyesi ve #HayvanSever dostlarımız ile beraber kısırlaştırma ve muhtelif alanlarda beslenme yerleri hazırlamaya başladık. İnşallah en kısa sürede olumlu ve güzel sonuçlar almayı hedefliyor, bizlere emanet edilen bu canlı dostlarımıza karşı hemşehrilerimin duyarsız kalmayarak merhamet elini uzatacaklarını ve destek olacaklarını düşünüyorum.”

02/07/2020 20:34
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ