BAŞKAN KÖSE, MECLİSİ  BELEDİYE İCRAATLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ

BAŞKAN KÖSE, MECLİSİ BELEDİYE İCRAATLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, başta Çapanoğlu Büyük Cami çevre düzenlemesi olmak üzere bazı projelerin ihalesi ve yer tesliminin yapıldığını belirterek bu projelerin şehre değer katacak projeler olduğunu söyledi.
Yozgat Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Celal Köse Başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile Bilal Şahin Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı.
Belediye Başkanı Celal Köse, yaptığı konuşmada yapılacak çalışmalar hakkında belediye meclis üyelerini bilgilendirdi.
Başkan Köse, “28 Ağustos tarihinde Büyük Cami çevre düzenlemesi ve Meydan Yeri (Sarraflar Caddesi) Caddesi cephe giydirme işi ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapıldı ve 8-10 gün içerisinde buralarda çalışma başlayacak. Teslim süresi 300 gün civarında. Belediyemize ait sosyal alanlar, kermes alanlarımız, lavabolar yapılacak. Daha önceden de söylediğimiz gibi Büyük Cami çevresinde Hocalar Kahvesi kültürü vardı. Yeniden Hocalar Kahvesi kültürünü ihya edebilecek, parkın içerisinde modern yapıya sahip bir hizmet binası olacak. Projenin başından sonuna kadar takipçisiyiz. Kontrollerini yapıyoruz. Bu projeyle Büyük Cami çevresi de bu sıkıntılı halinden kurtulacak.”dedi.

MİLLET BAHÇESİ PROJEMİZİ 1 AYA KADAR BAKANLIĞA SUNACAĞIZ
“Millet Bahçesi projemiz hazırlanmak üzere ve  1 ay sonra projelerimiz tamamlayıp bakanlığa sunacağız.” diyen Başkan Köse, “Muhtemelen bu projemizde yıl sonu yada birinci aya kadar ihale aşamasına gelecek. Projemizin tamamlanması ile şehrimize ayrı bir değer katacağına inanıyorum. Yine bu kapsamda  Menekşe Evlerin taşınacağı alanla alakalı da Ağustos Ayı meclis gündemimizde görüşme yaptık. Orası hakkında önümüzde ki hafta ihale yapılacak. Böylelikle orası da başlamış olacak.”diye konuştu.

50 ODALI HASTA YAKINI KONUK EVİ PROJEMİZİ HAZIRLATTIRIYORUZ
İl dışından Şehir hastanesine yakınlarını getiren vatandaşlara yönelik 50 odalı “hasta yakını konukevi” projesini hazırlattırdıklarını söyleyen Başkan Köse, “Eski Valilik Binası, Adliye Sarayı ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan binamız vardı. Orasının da raporuna bağlı olarak yıkımı gerçekleştirildi. Yıkılan yerin tahsisini Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden aldık. Aynı zamanda Şehir Hastanesi karşısında bulunan yine Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan arazinin de tarafımıza tahsisini istedik. 650 metrekarelik alanın geçtiğimiz hafta itibari ile tahsis yazıları geldi. Şehir Hastanemizin karşısında 36 ya da 50 odalı Hasta Yakını Konukevi projemizi hazırlatıyoruz. Aynı zamanda yıkmış olduğumuz Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait Eski Adliye Sarayı’nın yerinin tahsisini aldık. Orada da kültür evi, kültür merkezi gibi sosyal alanlarda kullanabileceğimiz mekanlar ve öğrencilerimiz için kütüphane ile birlikte sosyal hayatlarını devam ettirebilecekleri mekanlar için proje çalışmamızı başlattık. Teknik destek aldığımız mimar arkadaşlarımız inceleme yaptılar. Hazırlıklar tamamlanınca kamuoyu ile bunları paylaşacağız.”dedi.

ŞEHRİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK KALICI PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ
Şehrin gelişimine katkı sağlayacak kalıcı projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Köse, “Yıkmış olduğumuz belediye hizmet binamızın yerine de iş merkezi şeklinde bir projemiz var. Taslak çalışmalarımız başladı. Büyük Cami’nin doğu tarafından Bankalar Caddesi’nde bulunan 18 tane iş yeri ile görüştük ve iş yerlerimizi mağdur etmeyecek şekilde burada da bir iş merkezi planlamamız var. Bunları da paylaşmak istedim. İnşallah anlattığım bu projeler gibi projelerle kalıcı hizmetler yapmak istiyoruz. Hayırla yad edilen hizmetler ve hayırla yad edilen bir meclisimiz olmasını da temenni ediyorum. Mücadelemiz halkımızın bizi hayırla yad etmesi için. İnşallah da öyle olacak.”ifadelerini kullandı

03/09/2020 21:02
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ