TRAFİK BİLİRKİŞİSİNDEN KURBAN BAYRAMINDA TRAFİK UYARILARI

TRAFİK BİLİRKİŞİSİNDEN KURBAN BAYRAMINDA TRAFİK UYARILARI

KTYG  genel başkanı  Adli Yargı Trafik ve yol güvenliği Bilirkişisi İhsen Memiş kurban bayramı öncesinde yaptığı açıklamada sürücelere bir dizi trafik uyarılarında bulundu.

Memiş’in konuya ilişkin açıklaması aynen şöyle :

“Türkiye de en fazla ölümlü trafik kazaları  dini bayram günlerinde ,Temmuz, Ağustos ve Eylül  aylarında meydana gelmektedir. Kurban Bayramı Temmuz ayı 20.sinde olması  nedeniyle trafik kazaları riski çok daha fazladır. Yollarda hususi araç ve yolcu taşıma otobüsleri doluluk oranları diğer haftalara göre ortalama 3 kat artacaktır.

SÜRÜCÜLERDEN RİCAMIZ  Bu yaz sıcağında ve Kurban Bayramı öncesinde  Korona virüs tedbirlerinede uyarak trafik kazası sonucu mağdur olmamak için bu uyarılarımıza uyunuz.

1.Uzunyola gidecek ve dönecek  hususi veya ticari araç sürücüleri olarak öncelikle rahat elbise ve rahat ayakkabı giyiniz.  Genç ve tecrübesiz sürücülere uzun yolda direksiyon teslim etmeyiniz. Mümkün ise çift sürücü ile yola çıkınız .Yanınıza yeterli maske ve hijyen için kolonya alınız.

 2-Yola çıkmadan önce iyi dinlenmiş olunuz, uykulu veya uyku saatinde direksiyona geçmeyiniz. Kendinize uyku borcunuz var ise bunu asla direksiyonda ödemeyiniz. ve sabah kahvaltınızı normal olarak  yapınız.

3-Her defasında emniyet kemeri takılı olsun, çocuklar ve yolcularında emniyet kemeri takmasını lütfen sağlayınız.   Mutlaka güvenli hız aralığında araç kullanınız. Hız limitlerini sakın aşmayınız. 

4-Mutlaka her 2 saatte bir en az 15 dakika dinleniniz.  Pandemi dolayısıyla mola yerlerinde yemek yerlerinde kapalı ve kalabalık yerlerden uzak durunuz. Tekrar aracınıza bindiğinizde ellerinizi kolonya ile siliniz.

5-Aracınıza fazlaca yükleme yapmayınız. Klimayı çok sert çalıştırmayınız. Mümkün ise 3 kişi ile bu mümkün değil ise en fazla 4 kişi olarak hususi aracınızla yolculuk yapınız.  Sürücü olarak yola odaklanınız. Cep tlf. Kapatınız veya yanınızda bulunan bir arkadaşınıza teslim ediniz.

6-Alkol ve diğer deprasyon ilaçları alarak sakın araç kullanmayınız. Mutlaka yola çıkmadan evvel hayati ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmayınız.

7-Sıcak hava dolayısı ile insanlar daha sabırsız  ve biran önce gidecekleri yere ulaşmak istediklerinden .Agresif sürücüler ile it dalaşı yapmayınız. Bunlara yol veriniz. Göz temasından da kaçınınız. Sakin olun ve sabırlı olunuz.

8-Gideceğiniz varış noktasına kadar mutlaka trafik ve hız kurallarına uyunuz. Size erken geldiniz diye kimse ödül vermez.

9-Bu pandemi sürecinde en son haberlere göre 249 motokurye trafik kazalarında ölmüştür. GETİR-VE PAKET SERVİSİ YAPAN firmalar lütfen bu gençleri ölüme itmeyiniz. Hız ve zaman limitini kaldırınız.Güvenlik donanımlarına önem veriniz.

10-Yolculuk  süresince kimse ile tokalaşmayınız ve sarılmayınız. Bu bir saygısızlık değil hepimizin sağlığı ve can güvenliğimiz içindir. Yine pandemi şartlarına uygun olarak mesafeli oturunuz.”

14/07/2021 03:31
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ