DOĞALGAZ PATLAMASINA İLİŞKİN BELEDİYEDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

DOĞALGAZ PATLAMASINA İLİŞKİN BELEDİYEDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Yozgat kent merkezindeki  İstiklal lisesi binasının önünden geçen yolda  su borularını değiştirmekte olan iş makınalarının doğal borusunu patlatması sonucu şehrimiz bir büyük doğalgaz faciasının eşiğinden döndü.Belediye ve Doğalgaz ekipleri olaya anında müdahele ederek Doğalgaz boru patlamasını kontrol altına  aldılar.Ancak,patlama sonucu şehir merkezinde doğalgaz sıkıntısı ve kısıntısı yaşandı.Doğalgaz dağıtım şirketi ise şehrin doğazgazını kesti. Arızanın giderilmesi için çalışmalar sürerken ilk etapta hastaneler, ekmek fırınları ve cezaevine doğal gazın verildiği bildirildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Ziya Polat, konuya ilişkin ilk açıklamasında  “Akşam saatlerinde doğal gaz hattında meydana gelen arıza nedeniyle kent merkezinde doğal gaz kesildi. Hastanelerimize, cezaevine, sağlık ocaklarına ve fırınlara gaz verildi ve verilmeye devam ediyor. Doğal gazın evleri giriş bağlantılarının hepsi kontrol edilecek ondan sonra gaz verilecek" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse,olayla ilgili bir son dakikası açıklaması  yaparak sorunun tümüyle giderilmesi için 100’den Belediye ve Sürmeligaz ekibinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü,doğalgaz akışının yedek hattan verilmeye başlandığını ve Şehir hastanesi ve çevresine  doğalgaz verildiğini ifade etti.

Başkan Köse sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada aynen şunları dile getirdi“

“Öncelikle belirtmek isteriz ki;

Çok şükür herhangi bir CAN veya MAL KAYBI yoktur.

Şehrimize doğalgaz akışı yedek hattan verilmeye başladı.

Doğalgaz kesilip geri geldiğinde su ve elektrik gibi değil herhangi bir kaza olmaması için akış tekrar verildikten sonra her doğalgaz kutusunda ki regülatörün yeniden ayarlanması gerekiyor.

Bu işlem içinde sahada şu an 100 den fazla personeli ile Sürmeli Gaz çalışmalarına devam ediyor.

Şehir Hastanesi ve civarına doğalgaz verildi. Hemşehrilerimizin resmi kurumlar dışındaki açıklama ve spekülasyonlara itibar etmemelerini rica ediyoruz.”

Öte yandan Belediye Başkan yadımcısı Serdar Açıkgöz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada  100’den fazla elemanın bu gece de çalışacağını belirterek “ şehrimizin tamamını doğalgaza yeniden kavuşturacağız’ dedi.

 Açıkgöz açıklamasının devamında ise şunları söyledi :

  “Kesinti sonrası doğalgazın kullanılabilmesi için bina girişlerinde bulunan regülatörlerin tek tek ayarlanması gerekiyor. Sürmeli Gaz bünyesinde görevli 100 kişilik ekip kısa sürede hastane başta olmak üzere aciliyet arz eden bölgelerde gerekli ayarlamaları yaparak gaz akışını sağladı. İnşallah gece boyu çalışacak olan ekipler şehrimizin tamamını doğalgazla buluşturacak”

Başkan yardımcısı Açıkgöz, açıklamasının son bölümünde ise  Kastamonudan çağrılan ekiplerin de katılımıyla ana borudaki arızanın kısa sürede gidereceğini sözlerine ekledi..

11/12/2022 05:02
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ