BİLİŞİM DOLANDIRICISINA MAHKEMECE 4 YIL HAPİS CEZASI

BİLİŞİM DOLANDIRICISINA MAHKEMECE 4 YIL HAPİS CEZASI

Yozgatta ikamet ettiği sırada  internet üzerinden  cep telefonu almak isterken dolandırılan Ahmet E. isimli şahıs,kendisini mağdur eden  Ahmet H.’ye karşı yürüttüğü hukuk mücadelesini  kazandı.. Yaklaşık üç yıl süren mücadelede  bilişim dolandırıcısını dava ederek 4 yıl hapis cezasına çaptırılmasına neden olan Ahmet H“ İnternet üzerinden masum insanları mağdur eden bütün dolandırıcılar mutlaka cezalandırılmalı “dedi.

İhlas Haber Ajansnın konuya ilişkin haberine göre,internet üzerinden gelişen  bilişim  dolandırıcılığı olayı şöyle gerçekleşti :

Manşette fotoğrafını gördüğünüz Ahmet H. İsimli şahıs  internetten Samsung marka ikinci el bir akıllı telefon siparişi verdi.Ahmet H. ile sıcak bir dialoğ  kuran  ve 1700 TL'ye anlaştığı cep telefon bedelinin bir bölümünü alan  Ahmet E.,bir süre sonra mağdura cep telefonu yerine kitap gönderdi.

Olaydan sonra karşı tarafla iletişime geçmeye çalıştığını ve karşılık alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen mağdur Ahmet H. "Birkaç gün bekledim bir hareket çıkmıyor ben de bunun üzerine savcılığa gittim o zaman Yozgat'ta ikamet ediyordum. Savcılığa suç duyurusunda bulundum, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kişi hakkında bir iddianame hazırlandı ve bu kişinin hakkında da o kişinin aslında Sivaslı olduğu ve Kırşehir'i kullandığı ortaya çıktı. Benim gönderdiğim parayı Sivas'tan bir banka şubesinden çektiği ortaya çıktı bunun üzerine iddianame hazırlandı ve ağır ceza mahkemesinde yargılandı" dedi.

Mağdurun suç duyurusunun ardından durumu değerlendiren savcılık, tüm deliller eşliğinde şüpheli Ahmet E. hakkında 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan iddianame hazırladı. Yozgat Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan şüpheli , yargılamanın sonunda bu suçtan 4 yıl hapis ve bin 20 TL adli para cezasına çarptırılarak cezaevine gönderildi.

Ahmet H.isimli  şahıs mahkemenin aldığı karar sonrasında yaptığı açıklamada  mağdurların böyle durumlarda  adliyeyi  suç duyurusunda bulunmaları  gerektiğini belirterek şunları söyledi :

"Ben belki bu mağdurlardan biriydim .bu kişinin sonradan sabıkası olduğu ortaya çıktı ve benim şikayetçi olduğum içindirki Çorum cezaevinde yatıyor. Dolayısıyla insanlarımızın bu konuda duyarlı olarak yaptığı, o içinde bulunduğu durumları izah edecek bir dilekçeyle savcılıklara müracaat etmesi halinde aslında birçok mağduriyetin önüne geçebileceğimiz kanaatindeyim. Belki bizim bu durumumuzu gören başka kardeşlerimize de örnek olması açısından bunun da bu şekilde duyurulması daha da iyi olacağı kanaatindeyim. Biz yaşadık bir başkası yaşamasın. Bu şekilde dolandırıcılık yapan kişiler de mutlaka hak ettiği cezayı alması gerektiği kanaatindeyim"

20/05/2022 04:27
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ