İYİKİ VARSIN

        Sevgili Osman Hakan Kiracı telefonun öbür ucunda "Gazetemiz 30 yaşına giriyor" deyince yılların ne kadar çabuk akıp gittiğini hissettim.
        Ben 1981 yılında Hürriyet Haber Ajansı'na Rüzgarlı Sokak'tan adımımı atarak başlamıştım. O yıllarda Sezai Bayar Ankara büro şefi idi. Rahmetli Mehmet Sürenkök, Mustafa Yanık, Nursen Bülgün, Handan Gülerman ve ben büronun demirbaş elemanıydık. Aramıza daha sonra Lütfü Oflaz katılmıştı. Bir kat altımızda Hürriyet'in istihbarat birimi vardı. Esen Ünür, Yavuz Gökmen Saygı Öztürk, Oktay Özeskici, İsmet Solak ve Emin Özgönül benim birlikte olmaktan haz duyduğum gazetecilerdi. İşte o yıllarda Saygı ağabeyin de desteği ile elimiz kalem tutmaya başladı.
        Ben Anadolu'dan gelen haberleri telefonla alır ve düzeltirdim. İki büyük il Konya ve Yozgat bizim büroya bağlı önemli merkezlerdi. Bu yüzden hemen hemen hergün rahmetli Mehmet Gazel ve Osman Hakan Kiracı ile konuşurduk. Özellikle ikisi ile güzel dostluk kurmuştum. Yozgat'a ve Kiracı'ya duyduğum sevgi ve sempati belkide çok sevdiğim ve her zaman Yozgatlı olmaktan övünç duyan Saygı Öztürk'ten kaynaklanmıştı. Osman Hakan, "30 yaşına girdik" dediğinde benim ilk Yozgat'a gidişim aklıma geldi.
        Yozgat'a görevli olarak hem de arkadaşımız Osman Hakan Kiracı için gitmiştik. Sanırım 84 veya 85 yılıydı. Kesin hatırlamamakla birlikte o dönemde yine ismini hatırlayamadığım Yozgat'ın bir valisi vardı. 12 Eylül ara rejimin valisiydi. Bir husumetinden dolayı Kiracı'ya takmıştı. Olayı daha da ileri götürmüş ve kendisini gözaltına aldırmıştı.
        Bu gelişmeler üzerine Hürriyet'in o dönemki Haber Müdürü rahmetli Orhan Kantoğlu, Oktay Özeskici, Rahmi Özyazgan ve beni Yozgat'a gönderdi.
        Gazetemizin bıçkın ve yakışıklı şoförlerinden Ayhan'ın o süslü Murat 124'üne binip Yozgat'a doğru yol almıştık. Ankara'dan bizim gelişimizi haber alan vali kimlik kontrolü yaptırmıştı.
        Oktay ağabey, yılların verdiği deneyimle bize polis barikatını aşırttı ve Kiracı'nın yargılandığı mahkemeye ulaştırdı. Orada gereken çabayı gösterip Osman Hakan'ı yerel gazetesine döndürmüştük. O olaydan çok etkilenmiştim. Daha 20'li yaşlardaydım. Zafer kazanmış komutan edasıyla kutlamayı Çamlık'ta yapmış, testi kebabının lezzetini de orada tatmıştım.
        Neredeyse 20 yıl olmuş...
        Buradan bakınca Yozgat'ı, eski dostları ve Hürriyet'i anımsadım.
        Sevgili Osman Hakan Kiracı daha nice 30 yıllara diliyorum.
        30 yıldır Yozgatlıların sorunlarını aktarıyorsun.
        Hem Yozgatlılar ve hem de bizim için iyi ki varsın...
        İyi ki "Yozgat gazetesi" var...


(A.Aydemir / Milliyet Gzt.)

22/05/2009 22:02
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ